Област Кюстендил // Община Кюстендил


  • Създадена на: 25.08.2011
  • от Boyan Milushev
  • 1 гласа ЗА

Аз съм ЗА: Аз съм ЗА достъпна градска среда за хората с увреждания

Всички се съгласяват, че трябва да се осигури безпрепятственото придвижване и достъпът на хората с увреждания до публичните и културните институции, парковете и всички други елементи на градската среда. За жалост усилията в тази посока не са достатъчни. Аз предлагам да се извършат целенасочени усилия в тази посока, но не само изграждане на рампи (и моля рампите, които се изграждат да са по норматив), а и слагане на табели с надписи на брайловата азбука в сградите на общината, областната администрация болниците, пощата и др. Не съм сигурен, но мисля че и светофарите в града не разполагат със звуковата сигнализация, предназначена за хората с увредено зрение. Трябва да се помисли сериозно по този въпрос. Цивилизоваността на дадена нация се вижда най-ясно по отношението й, към хората в неравностойно положение.

p.s. Stupidity in not disability :))))


Ако си ЗА - Гласувай!

1 гласа ЗА до момента

    • Аз не съм виждала инвалидни рампи в Кюстендил, а придвижването на хора с увреждания е един голям проблем като цяло за България и той трябва да бъде решен. Животът на тези хора трябва да бъде улеснен максимално, за да не се чувстват различни от останалите.

    • Всички говорят за този проблем. Но много малко хора и институции търсят решение. Те са хора като нас, с желания , с интереси и мотивация. Разликата е в това, че те се движат на колела. Толкова малко е нужно за да може тези хора да достигат до всяко едно място в града. Нека не ги ограничаваме. Нека не ги принуждаваме да стоят затворени между 4 стени. Най-добре ще разберем какво им е, ако седнем за ден в инвалидна количка и се опитаме да стигнем от точка А до точка Б ... Дали няма да се откажем още пред входа на жилището си ?

    • Аз съм за. И нека и кметовете да са ЗА и наистина да направят нещо по въпроса.


* задължителни полета

2+6 =