Област Бургас // Община Бургас


 • Създадена на: 23.08.2011
 • от gergana savova
 • 27 гласа ЗА

Аз съм ЗА: За добри лекари в Бургас

Бургас се слави с не доброто си здравно обслужване и с лошите специалисти. Стига вече! Нека и ние да имаме добри лекари, нека спрем да бягаме до София за щяло и нещяло.


Ако си ЗА - Гласувай!

27 гласа ЗА до момента

  • iskam normalna bolnica s normalni lekari stiga samo izmikqri, deto sa gi izgonili ot nqkude drugade i idvat tuka

  • За да има добри лекари е необходимо правителството и министъра на здравеопазването да направят следните промени. В противен случай половението ще се влоши и след 5-6 години няма да има кой да лекува населението. Промените са следните:Вече 20 години нищо не се прави в здравеопазването освен създаването на здравната каса.
   Според мен е необходимо да се направят следните неща:
   На първо място да се направи ново и справедливо остойностяване на клиничните пътеки, а не както е сега на принципите на лобизма и влиянието на отделните лекарски съсловия. Не може едни пътеки да са свръхнадценени, а други да не могат да покриятдори и разходите за храна на пациента, а какво остава за лекарства, консумативи и труда на медицинските работници. Пример коронарографиите и пневмониите. Едните свръхнадценени, а другите подценени.
   На второ място да се премахне порочната практика джипитата да раздават талон-3 за специалисти, които са ограничени и недостатъчни. По този начин много хора остават с некомпететно медицинско мнение, а други се озовават в болница с грешни диагнози а понякога и без да се нуждаят от болнично лечение.По тази причина смятам, че на джипитата не трябва да се позволява да хоспитализират, а това трябва да е право само на специалистите. В резултат ще намалеят неправилните хоспитализации. А а колкото до това, че бюджетът е ограничен то всеки пациент ще има право на определен Н пъти прегледи при специалист, като джипито само ще го напътства кога и как да използва това си право. Изключения да има само за хоспитализиране на случаи от спешен порядък.
   Друго, което трябва да се направи е да се ограничи броя на болниците като за съответните региони се проведат конкурси между държавните и частните болници. Освен това частните такива да се задължат да развиват всички клинични пътеки, а не само печелившите, както и да имат звена за спешна и неотложна помощ.
   Ао зависеше от мен бих направил гореизброените реформи и смятам, че така до голяма степен ще се оправи здравеопазването.

  • Здравейте! Искам да споделя със всички Вас моята история Поситих д-р Михайлов ОНКОЛОГ - ГИНЕКОЛОГ в Окръжна б-ца Бургас за преглед при което бях приета за изледвания За около час-два изследването ми беше направено - платих си за три дни - така трябвало- а съм здравно осигурена След седмица отивам за резултатите и в коридора на отделението въпросния д-р МИХАЙЛОВ с огромно безразличие ми каза ТИ ИМАШ РАК - ВТОРИ СТАДИЙ трябва спешна операция - още утре Много настояваше за моята операция - било за мое добро - каза ми и цената която трябва да платя Разплаках се - вземах си епикризата и си тръгнах ни жива ни умряла Прибрах се в къщи поплаках си хубаво и вечерта се обадих на племенника ни които е Доцент в Раковата болница- София за да ме оперират там Около месец ми беше необходим да осмисля сетуацията и се настроя психически за операцията За този месец не искам да си спомням и нямам думи какво приживях Ужас и кошмар! Приех нещата и живеех ден за ден И ето вече подготвена и настроена за операцията съм във София - отказах нови изследвания и въз основа на епикризата на д-р МИХАЙЛОВ легнах на операционната Много съжелявам че не послушах племенника ми за нови изследвания Оперираха ме слава на господ всичко мина добре изтърпях и изживях физичиските болки но.................излизат хистологичните резултати и се оказва че аз нямам ракови клетки -никакви дори мъничка ракова клетчица Не можех да повярвам не знаех какво става мислих си че в София не ми казват истината започнах да настоявам за терапии - те ми обясняват че няма нужда защото нямам ракови клетки а аз заживях със мисълта че вече си отивам от този свят че е късно за лечение На когото трябваше да не вярвам аз повярвах а там където ми казваха истината аз не вярвах Прибрахме се в Бургас и започна ходене по мъките за да мога да си взема материалите от изследването в Бургас за повторна експертиза в София - с много усилия големи трудности и връзки успях Оказа се отново че съм нямала такова заболяване Психически бях съсипана Физическата болка от операцията мина но психическата остана - сега отново плача и Ви казвам и моля- МИЛИ ХОРА не вярвайте сляпо на един доктор консултирайте се с втори трети .....................Дано не се налага на никого но далеч бягайте от Д-р Михайлов онколог - генеколог от Окръжна Болница гр Бургас Всичко това при мен е било за пари - ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА и ПАРИТЕ КОИТО МИ БЯХА ПОИСКАНИ Аз не съм първата и последна - зная още много случай точно като моя Всичко това мога да докажа с документи които пазя и ще пазя гледам ги чета ги и ми казват НЕ БЪДИ ДОВЕРЧИВА - БЪДИ РАЗУМНА И МИСЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sramota e pri nai lekiq slu4ai Burgazlii da bqgat ili v sf ili v Stara Zagora tova ne e normalno .......

  • Ужас, потресен съм от тази история. ЗВече съм сигурен в Бургас няма нормални лекари. До кога ще оставяме на някакви безхаберници да ни лекуват?

  • МИЛИ ПРИЯТЕЛИ бъдете здрави - желая Ви го от сърце!!!!!!!!!!!!!!!!!


* задължителни полета

3+6 =