Област Кюстендил // Община Кюстендил


 • Създадена на: 22.08.2011
 • от Boyan Milushev
 • 13 гласа ЗА

Аз съм ЗА: Аз съм ЗА повече млади хора в управлението на града

Твърдо мисля, че трябва да има "нова кръв" в управлението на града ни. Младите хора са диалогични, гъвкави и отворени към новото и градивното. Нагледали сме се на това, как на младите не се дава шанс поради подценяване или дори страх. Страх да не бъде изместен някой от човек с по-широк кръгозор, по-активен и с повече съвременни познания. Дори страх от промяна - ужасно е да минеш от пишеща машина на компютър :)))))))

p.s. благодаря на всички, които възприемат младите като шанс, а не като заплаха :)


Ако си ЗА - Гласувай!

13 гласа ЗА до момента

  • Трябва да бъдат върнати млади хора в Кюстендил, защото след като завършат средното си образование всички хукват на някъде, за да търсят реализация.Това, че в града няма университет е голям минус, завършилите туко що продължават образованието си в някои друг град, където започват работа и в последствие там им харесва и не се връщат повече в Кюстендил.

  • Лошото също , е че по възрастните хора в администрацията отказват тотално да възприемат новите технологии и начини на работа , като дори се опитват да пречат на реализирането на иновативните идеи на младите . За тях е важно да си избутат 5 - 10 години до пенсиониране , без да се налага да научат и възприемат нещо ново за тях . Аз не искам да ги дискриминирам , но или трябва да бъдат по възприемчиви или да освободят място на младото поколение .

  • Тошко, прав си за отказа от възприемане на новото. Прекалено сме станали инертни. Според мен смисълът на живота е развитието - професионално, духовно и каквото още се сетиш. За някои хора смисълът е "да избутат и този ден". Младите имаме хъс и желание за промяна, развитие и изграждане. По-малко обременени сме и мисленето ни е по-насочено към "случване на нещата". Не ме интересува как нещо няма да се случи - интересува ме, как може да се случи.

  • Ася, младите хора за да остават в града ще трябват много усилия в създаване на подходяща среда за развитие. Нещата са комплексни. Не е само до ВУЗ в Кюстендил, а и честно казано университетите в страната са прекалено много и в по-голямата си част НЕАДЕКВАТНИ на нуждите на пазара. Аз си мисля, че за нашия град реалистично е да се направи колеж и то с много добре премислена насоченост. Важно е хората да остават тук и след като завършат. В момента бълваме вишисти, които не могат да се реализират на пазара на труда. А не е да няма работа. Има някаква пропаст между това, което бизнесът иска и това което се предлага на пазара на труда.

   Но промените във висшето образование се приемат "на нож" от група хора, които нямат интерес системата да се актуализира, защото ще изгубят влиянието си и източниците си на приходи.

   Отплеснах се за образованието, но темата е мнооого дълбока, интересна и важна.

   Мисля си, че е нужно да има колеж със специалности в сферата на туризма, земеделието и леката промишленост ..... и информационните технологии разбира се. Също така и Център за професионално обучение, за бързи квалификационни курсове и създаване на кадрите, които са ни нужни за развитието.

  • За жалост малко останаха младите хора,които искат нещо да променят и имат способността да го направят.Идват поколения,на които целта на живота им е да се напият,надрусат и т.н което е грозно.Университетите ги приемат с отворени обятия,защото приема е голям ,а децата малко ... затова се получава незадоволяване на търсенето и предлагането.

  • Принципно има разлика между "Нова кръв" и млади в управлението на града. АЗ съм ЗА млади хора в управлението защото те все още са идеалисти и биха работили не само за едната "далавера". Не трябва да се мисли само за поредната "схема" а за това какво може да се направи за града, областта а защо не и страната. Трябва да се мисли по мащабно и извън установените норми, а кой е по-добър в това от младите?
   Дайте ни шанс да бъдем истински полезни!


* задължителни полета

2+5 =