Област Кюстендил // Община Кюстендил


 • Създадена на: 18.08.2011
 • от Boyan Milushev
 • 12 гласа ЗА

Аз съм ЗА: Аз съм ЗА връщането на Кюстендил на туристическата карта

Всеки опит за развитие, без обща реалистична и стратегическа визия, е обречен на неуспех или в най-добрия случай на твърде кратковременно и непълноценно съществуване.

Важно е да се поставят няколко стратегически приоритета за развитие и да се концентрираме върху реализацията им чрез ясни и правилни стъпки и най-важното - с приноса на всички!

Аз лично мисля, че една от основните сфери, в които Кюстендил може да се развива, е туризмът и всеки ще се съгласи с това. Жалко само, че сме се наслушали на много говорене по темата, без реални действия и с нулев резултат.

Под туризъм, нека не се ограничаваме с прекалено познатите ни и слабо конкурентни форми. Туризмът не е даване на стаи под наем!!! В основата на туризма и по-конкретно на висококласния туризъм, в наше време е създаване на цялостен продукт, който да задоволи нуждите от личностно преживяване и обогатяване на посетителите. Дестинацията трябва да бъде привлекателна и за младите и за поколенията "със сребърни коси". Туризмът трябва да бъде комбинация от култура, наследство, природни дадености, услуги от нов тип и съвременна, адекватна инфраструктура.

Имаме древната култура, имаме богатото културно-историческо наследство, прекрасната природа, чист въздух, минерални води с уникални качества и сме район "неосквернен" от стихийно развитие. Какво остава? Излиза, че до момента лежим на дадености, към които нямаме принос. Остава да дадем нашия дял към развитието ако искаме да има такова!

Съгласни ли сте с мен? Ще се радвам да видя мненията ви по въпроса :)


Ако си ЗА - Гласувай!

12 гласа ЗА до момента

  • S nqkoi nash kmet moje i da yspeem :)

  • Съгласен съм, но само кмет не е достатъчен. Трябва повече хора, съвсем осъзнато да работят. То се започва и с личностно развитие. Първо езици, контакти, различни компетентности. С по-широк кръгозор и с повече работещи хора, ще се стигне по-далече. Трябват конкретни действия, но не стихийно...

   Особено в сферата на туризма има толкова много неща да бъдат направени. Ние сме неразорана нива.

  • За да съм по-конкретен:

   За да дойдат и остана в града(повече от 1 ден), туристите трябва да имат достатъчно и атрактивно поднесена информация + адекватно посрещане + съвременна леглова база + интересни, вдъхновяващи и качествени туристически продукти и услуги.

   1. Относно информацията - според мен трябва да се събере, обобщи и "моделира" по един ПРОФЕСИОНАЛЕН начин, цялата налична информация отнасяща се до културата, историята, природните дадености, търговските обекти, хотели и всичко свързано с туристическия сектор. Цялата тази информация трябва да бъде дигитализирана (поднесена в електронен формат) и позиционирана достатъчно добре в Интернет. Трябва да бъдат положени ПРОФЕСИОНАЛНИ усилия в маркетирането й, както и да бъдат инвестирани пари в оптимизация на "търсещите машини" в Интернет (Google и др.), популяризиране чрез социалните мрежи и др. Съвременните потребители разчитат предимно на информацията, която самите те събират в мрежата. Все повече намалява влиянието на туристическите агенции при процеса на вземане на решение за избор на дестинация от туристите. И още нещо. Все повече се увеличава процентът на бизнес посещенията, съпроводени с посещения на забележителности, културни мероприятия и възползването от други туристически продукти в свободното време(не че се отнася за Кюстендил на този етап:) )

  • Леле, какъв монолог си спретнах :)

  • Аз също съм съгласен със създадената дискусия,но къде са хората на Кюстендил --те избягаха!!Говорим за проекти и за европейско финансиране , кой ще финансира община пропита от Комунистически КОРУПЦИИ, ДАЛАВЕРИ, и МИЛИЦИОНЕРСКИ СВОЕВОЛИЯ??А колкото за информацията за Кюстендил -нея я има в интернет , и то доста одавна.Искам да кажа , че това не е достатъчно .На Кюстендил са нужни Инвеститори, нужен е бизнес килимат .Заводите които работиха преди 10-15-20 години вече са или унищожени- повечето , или приватизирани от Комунистическата Изпедератена Номенклатура!Хората нямат работа , нямат сигурност и препитание и за да оцелеят те и семействата им бягат в големите градове!Ето това е нужно СПЕШНО и НА ПЪРВО ВРЕМЕ за КЮСТЕНДИЛ!!Защото в противен случай , ще останат в града само хората работещи във Общината , които и преди 20 години са работили там , и общинските съветници -ИЗМАМНИЦИ -за да досринат града!


* задължителни полета

2+9 =