Област София


 • # ГЕРБ се регистрира първа в ЦИК и за президентските избори от ЦИК Дата: 05.08.2011

  Ще водим прагматична и позитивна кампания, която ще представи добри политики в полза на обществото. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, след като внесе в ЦИК документите за регистрация на партията за участие в изборите за президент и вицепрезидент на Републиката. „Винаги се съобразяваме с младежкия дух и ентусиазъм и спазваме традицията още от 2007 г. първи да подаваме документи за регистрация в ЦИК. От тогава досега винаги сме били първа политическа сила и се надявам, че в това също има някаква символика. Тръгваме с нагласата и амбицията, че ще сме първи и на изборите”, допълни Цветанов. Заедно със зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и зам.-председателя на предизборния щаб Цветомир Паунов, Цветанов внесе в ЦИК и 23 001 подписа на граждани, подкрепящи ГЕРБ за участие в изборната надпревара.

  Цветанов уточни, че са регистрирали самата партия за изборите и заяви, че президентската кампания, която ще водят, ще бъде идентична с тази за месния вот. По думите му, тя ще бъде прагматична, в полза на обществото и ще представи добри политики.

  Цветан Цветанов обяви пред медиите, че ГЕРБ има имена за президент и вицепрезидент, но ще ги обяви на 4 септември. „Когато партията е силна и стабилна, не смятам, че трябва да се избързва с обявяване на кандидата за президент”, аргументира се Цветанов. Заместник-председателят на партията каза още, че основният опонент за ГЕРБ на изборите е БСП и партиите, които я подкрепят. „Други опоненти не представляват интерес”, допълни Цветанов.

  Председателят на Националния предизборен щаб припомни, че вече е заявил, че когато започне предизборната кампания ще излезе в отпуск като министър, за да няма противоречие между това, че оглавява вътрешното министерство и е шеф на предизборен щаб на партия.

  Всички новини