Област Бургас


 • # В Обзор се проведоха „Нептунови празници” 2011 Дата: 07.08.2011

  С много емоции и усмивки жителите и гостите на Обзор посрещнаха „Нептунови празници” 2011. Събитието се проведе на 6 август след 10 годишно прекъсване и бе организирано по инициатива на ПП ГЕРБ – Несебър с активното съдействие на местното читалище „Изгрев”. Сред гостите на Нептуновите празници бяха общинският съветник Атанас Терзиев и зам.-областният управител на Бургас Златко Димитров.

  Началото на празника бе дадено точно в 11 ч., когато на Централния плаж всички посрещнаха владетеля на моретата и океаните Нептун. Той бе придружаван от свитата си и след като поздрави многобройната публика, побърза да даде старт на конкурса „Мис и Мистър Обзор”. Петчленно жури с председател Христо Янев – координатор на ПП ГЕРБ за Обзор, трябваше да оцени участниците в три поредни тура.

  В надпреварата взеха участие 20 момичета и 5 момчета, като сред тях имаше и представители от Русия и Украйна. Конкурсът бе съпроводен от игри с публиката и традиционното кръщене от царя на моретата Нептун, което се превърна в атракция за туристите. Короната и титлата „Нептунеса” грабна Маринела Купенова от Обзор, а нейни подгласнички станаха Олга Аликина от Русия и Елизабета Дяченко от Украйна. Титлата „Мистър Обзор” заслужи Денис Павлов, а след него се наредиха Борис Тоджаров и Николай Събев.

  „Радвам се, че нашите членовете и жителите на Обзор се включиха активно в организацията на позабравеното събитие. Това е крачка напред, с която въстановяваме този морски празник. Както българските, така и чуждестранните туристи, които се включиха в него, ще отнесат не само снимки, но и един хубав спомен от красивия Обзор”, сподели общинският съветник Атанас Терзиев.

  В следобедните часове лятната фиеста се пренесе на сцената на Амфитеатъра в Обзор. Там децата се включиха в конкурс за таланти, а след тях програмата продължи с кукерско шоу. Вечерта завърши с концерт на Иван Притъргов. Емоционалното му изпълнение заедно с артистичните танци на балет „Електра” бяха бурно аплодирани от публиката.

  Всички новини